Ögonserum använder man innan ögonkräm, precis på samma sätt som ett serum används innan ansiktskrämen.

Ett serum består av mindre partiklar vilka har ett väldigt gott resultatgivande egenskap, detta förstärker även ögonkrämens effekt.

Ögonserum har vanligtvis en lättare konsistens och absorberas därför lätt i huden utan att ge en tung känsla runt ögonen när man applicerar tillsammans med ögonkräm.

Förmodligen smörjer du redan in ansiktet med en fuktkräm morgon och kväll, men helt ärligt – hur ofta ger du ögonområdet extra kärlek? Förmodligen tänker du även att ögonserum är överflödiga? Men då tänker du helt fel, huden omkring ögonen är känsligare än resterande hud i ansiktet.

Vill man bli av med mörka ringar och fina linjer är det just Wake Me Up Eye Serum Ögonserum som man behöver, den är speciellt anpassad för mörka ringer och fina linjer!

Vad ska man tänka på när man använder ögonserum?

Som med allt annat finns det några saker att tänka på när man ska applicera ögonserum. Första saken att tänka på är att applicera en liten mängd, applicerar du för mycket serum kan det leda till att dina ögon svullnar.

Du ska även ha i åtanke att man inte ska applicera produkten för nära ögat, det kan nämligen få motsatt effekt.

Man ska heller inte applicera ögonserumet på ögonlocket, det kan bidra till att huden blir för slapp vilket sedan leder till att det blir tungt för ögat.

Ögonserum ska appliceras under ögonen och direkt under ögonbrynen.

Att använda ett ögonserum med en ögonkräm kan behandla vissa hudåkommor runt ögonen om så önskas. Ögonserum och ögonkräm kombineras för en hudförbättrande effekt.

Oftast går det även bra att använda ögonserum utan att använda ögonkräm därefter. Använder man inga ögonprodukter alls är ögonserum ett bra alternativ att använda som grund innan man applicerar smink.

Ögonserum har dessutom en lättare konsistens vilket är passande när man är ute efter lättare åter fuktning.